Martaskolan ger flickor möjligheter. Många av skolans elever har förlorat sina föräldrar i sjukdomar eller olyckor och på så sätt mist hoppet om framtiden. Studierna på Martaskolan leder både till en examen som ger en god grund att stå på i arbetslivet eller för vidare studier, men också gemenskap och tak över huvudet.  Vi kommer under de kommande veckorna att publicera berättelser från våra elever om vad Martaskolan betyder för dem, läs de första berättelserna nedan.

nakaddu-diana-web-widget
– Jag hoppas kunna jobba som radiopratare i framtiden, och vill även tävla i korgboll, säger Nakkadu Diana. Hennes föräldrar dog i Aids för över tio år sedan. Hon blev efter det intvingad i ett tidigt äktenskap av sin farbror men Martaskolan kom till hennes undsättning och hon är nu väldigt glad över sin livssituation.

apili-dorcus-web-widget
– Att studera på Martaskolan har gett mig hoppet om livet tillbaka, berättar Apili Dorcus. Hennes föräldrar avled i Hepatit B för fem år sedan och lämnade Apili och hennes två småsyskon föräldralösa. Nu ser hon positivt på framtiden och vill studera vidare till att bli lärare efter utbildningen på Martaskolan.

nasaka-lukia-web-widget
– Martaskolan är en chans för mig att forma en ljusare framtid. Jag har lärt mig prata engelska, jag får mat för dagen, jag lär mig interagera med andra och får gemenskap, säger Nasaka Lukia. Hennes föräldrar gick bort i en brand och hon har sedan dess blivit omhändertagen av sin morfar, tills hon flyttade in på Martaskolan.

Vill du bidra till en ljusare framtid för Ugandas unga? Hjälp oss rusta upp Martaskolan och ge eleverna en ännu bättre miljö att utbilda sig i. Sätt in valfritt belopp på vårt Postgiro 90 04 40-9. Notera ”ny skola” och glöm inte ditt namn!

Translate »